
نحوه تولید و انواع نبشی
نبشی
نبشی یکی مهم ترین پروفیل هایی است که در صنعت ساخت و ساز ، امروزه استفاده های بسیاری دارد.
نبشی در گروه مصالح ساختمانی به صورت دوتایی و تکی به کار برده می شود. نبشی با دو ویژگی اندازه ی بال ها و ضخامت معرفی می شود.
این محصول در اتصالات پل ها به ستون و همچنین در برخی از سازه های مربوط به آسانسور و یا مورد استفاده قرار می گیرد.نبشی پروفیلی است که دارای دو ضلع می باشد و این ضلع ها بر هم عمود می باشند. این محصول به صورت L می باشد که صفحه های عمود شده بر هم را بال نبشی می گویند. این محصول از نظر ظاهری به دو نوع تقسیم می شود، نبشی بال برابر و نبشی بال نابرابر، که یکی از بال های نبشی بال نامساوی از دیگر بال آن بزرگ تر می باشد.
نبشی به دو نوع تقسیم می شود: نبشی پرسی و نبش فابریک.
نبشی پرسی
نبشی است که به صورت یک ورق 6 متری بوده که از وسط عرض ورق خم می شود و به صورت نبشی در می آید. این نبشی با عبور از میان دستگاه رول فرمینگ از وسط خم می شود و شکل و فرم نبشی را به آن می دهند. به طور کلی این محصول نبشی ماهیتی از ورق های فولادی دارد که بدون استفاده از جوش بر روی آن تولید می شود. دستگاه رول فرمینگ نبشی های پرسی از مقداری گیربکس تشکیل شده و توانایی فرم دهی به ورق های فولادی با ضخامت های بزرگ و کم را دارد. دستگاه رول فرمینگ از گیوتین هیدرولیکی درست شده و قابلیت تنظیم سرعت را دارد، به همین دلیل کار کردن با این دستگاه برای تولید نبشی کاربرد زیادی دارد.
نبشی فابریک
از همان اول تولید تا مراحل آخر به صورت نبشی از خط تولید خارج می شود. طریقه تولید نبشی فابریک به گونه ای است که از همان ابتدا وارد خط تولید می شود که در مرحله ی اول شمش فولادی به درون کوره انتقال پیدا می کند. بعد از آنکه شمش فولادی به نقطه حرارتی مورد نظر رسید از میان غلتک های نورد جهت کاهش ضخامت و افزایش طول به شکل نبشی به آن فرم داده می شود.
بعد از آن نبشی تولید شده به قسمتی فرستاده می شود تا با اندازه های استاندارد مور نظر برش داده شود.
کارخانه های تولید کننده نبشی
1.کارخانه فولاد اصفهان ( اولین تولید کننده نبشی در ایران )
2.کارخانه ناب تبریز
3.نبشی کوهپایه
4.کارخانه صنعتی شکفته
5.کارخانه ظهوریان مشهد
ویژگی های نبشی
1.بسیار مقرون به صرفه است
2.بسیار مقاوم است
3.انواع نبشی قابل بازیافت است
4.وزن بسیار سبکی نسبت به کاربرد آن دارد
5.سایز های مختلفی دارد
6.به لحاظ نگه داری، جای کمی را اشغال می کند
کاربرد های نبشی
1.تقویت: هرچه نبشی فلزی بزرگتر باشد، فشار و وزن بیشتری را تحمل میکند. هنگامی که نبشیها به گوشه ای جوش یا پیچ می خورند، توانایی سازه را برای تحمل استرس افزایش داده و طول عمر آن را بیشتر میکند.
2.تکیه گاه: رایجترین کاربرد نبشی فلزی، استفاده از آنها به عنوان یک تکیه گاه برای ساخت تاقچه است. در این صورت نبشی معمولا به دیوار در زاویه عمودی متصل می شود. نبشی آهنی در لولاها و در نگه داشتن اجزای مختلف در جای مناسب استفاده می شوند.
3.چهارچوب: نبشیهای فلزی تقریبا جزء اصلی پروژههای ساخت و ساز هستند. نبشی فولادی برای ساختمانها و تجهیزات کارخانجات و تختها یک چارچوب قوی فراهم می کند.
4.تزیینات: نبشیهای فولادی همیشه در ساخت و ساز پنهان نیستند. آنها برای تزئینات در لبه های مبلمان، در داخل ساختمانهایی که راهرو دارند، بالای پیشخوان و کف زمین استفاده می شوند.
5.سازه های فلزی: از دیگر کاربردهای نبشی، به استفاده از آنها در اتصال سازههای مختلف فلزی و فولادی به یکدیگر میتوان اشاره کرد.
فیلم نحوه تولید نبشی در کارخانه فولاد ناب تبریز
برای گذاشتن نظر لطفا لاگین کنید. ورود به سایت